20 Ocak 2013 Pazar

AHMET NAZİF ZORLU'NUN YORUMU


Değerli "Piyasa Kurdu" takipçileri sizlerle bu hafta Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun 2013 yılıyla ilgili Para Dergisi'ne verdiği yorum ve düşünceleri içeren röportajını paylaşacağım.

BEKLENTİLER YÜKSEK TUTULMAMALI

2013'te Ortadoğu'da yaşananlar, AB'nin içinde bulunduğu resesyon süreci, gelişmiş ülkelerin ekonomilerindeki durgunluk ihracat artışımız için tehdit olmaya devam edebilir.

Dış pazarlardaki talep düşüşü de içeride üretimin yavaşlamasına ve istihdamın azalmasına neden olabilir. Bunlara bağlı olarak büyüme geçmiş yıllardaki parlak oranlara ulaşamayabilir.

YATIRIMLARA DEVAM

2013'te de önceki yıllarda başladığımız yatırımlarımıza devam edeceğiz. 2012'de yaklaşık 900 milyon dolarlık yatırım yaptık. 2013'te de bu tutarda bir yatırım bütçemiz olacak. Enerji, madencilik ve gayrimenkul ön planda olacak. Tekstil ve elektronikte dünyanın önemli üreticileri arasında yer alıyoruz. Bu konumumuzu korumak ve güçlendirmek adına teknolojik yatırımlarımız olacak. Her dönem yatırım fırsatlarını dikkatle takip ediyoruz. ancak şu an için yeni bir alana girme planımız yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder